Má nejprve ostrou chuť, po které následuje pocit horka a nakonec překvapivě komplexní tóny sušených červených bobulí, kardamomu a muškátového oříšku. Více
Pepř dlouhý (Piper Retrofactum) pochází stejně jako většina odrůd pepře z Indie. V současné době se hojně pěstuje na Jávě v Indonésii a používá se především v čínské a ájurvédské medicíně. V Kambodži pěstují pepř dlouhý někteří zemědělci v oblasti Kampot. Zvláštnosti půdy a terroir dávají tomuto dlouhému červenému pepři jedinečnou chuť. Na rozdíl od jávského dlouhého pepře se však náš dlouhý červený pepř sklízí pouze v době, kdy jsou bobule velmi zralé, čímž se maximalizují všechny komplexní vůně tohoto vzácného koření. KADODE LONG RED PEPPER má ostřejší chuť než černý pepř. Vytváří silnější pálivost, srovnatelnou s pálivostí červených chilli papriček. Rozvíjí další komplexní chutě sušených červených bobulí, kardamomu a muškátového oříšku. Má zemité a peprné základní tóny připomínající náš černý pepř, což znamená, že jej lze použít jako náhradu v mnoha pokrmech. Díky prvku sladkosti je také ideálním doplňkem k dezertům, například ke kakau. Kromě toho se skvěle váže k propojení sladkého a slaného pokrmu.
Vlastnosti:
- Alergeny: NE
- Lepek: NE
- Trvanlivost: 2-5 let
- Původ: Kambodža
Osobní zkušenost:
Jak pracovat s dlouhým pepřem: Dlouhé červené papriky rozlomte na poloviny a rozdrťte je pěchovadlem, přičemž je kroutíte. Jakmile se stanou jemnějšími, krouživými pohyby je ještě více rozdrtíte. Případně použijte struhadlo a dlouhé pepře jednoduše nastrouhejte. Nebo je prostě nůžkami nastříhejte na drobné kousky menší než ½ cm a použijte v mlýnku na pepř nebo koření jako obvykle. V neposlední řadě stačí dlouhou papriku rozkrojit na polovinu a přidat ji do pokrmů pro pomalé vaření. Iveta Pawlas
Hmotnost | 40 g |
---|
Hmotnost | 40 g |
---|