Tento dlouhý pepř černý pochází z Kambodži a sklízí se, když plody ještě nejsou zralé. To vysvětluje jeho černou barvu a jedinečnou chuť. Více
Sklizen ještě před zralostí. Rozvíjí se nejprve štiplavou chutí, po níž následuje pocit tepla a nakonec některé překvapivě komplexní tóny šafránu, lékořice, kořeněných tónů s vrcholy hřebíčku a skořice. Je ideální ke kořenění masa, konkrétně kachny, jehněčího, tuňáka, ale také čokolády a ovoce. Hodí zejména k pomalu vařeným pokrmům.
Vlastnosti:
- Aroma: Teplé a sladké tóny připomínající perník, skořici a svěží rostlinné tóny.
- Chuť: Rozvíjí se nejprve štiplavou chutí, po níž následuje pocit tepla a nakonec některé překvapivě komplexní tóny šafránu, lékořice, kořeněných tónů s vrcholy hřebíčku a skořice.
- Alergeny: NE
- Lepek: NE
- Trvanlivost: 2-5 let
- Původ: Kambodža
Tento výrobek není ošetřen ionizací a neobsahuje žádné GMO ani alergeny.
Uchovávejte mimo dosah denního světla, při teplotě do 25 °C.
Použití:
Je ideální ke kořenění masa, konkrétně kachny, jehněčího, tuňáka, ale také čokolády a ovoce. Hodí zejména k pomalu vařeným pokrmům. Před vložením do pokrmu jej nejprve rozlomte na dva nebo tři kousky. Tento pepř lze také použít jako černý pepř, a to tak, že jej čerstvě rozdrtíte nebo jemně nastrouháte a dodáte tak svému talíři pikantní a exotickou chuť. Chcete-li tento pepř použít při vaření, rozlomte jej na 2 části. V opačném případě jej rozemelte přímo na pokrm pomocí struhadla.
Osobní zkušenost:
Jak pracovat s dlouhým pepřem: Dlouhé papriky rozlomte na poloviny a rozdrťte je pěchovadlem, přičemž je kroutíte. Jakmile se stanou jemnějšími, krouživými pohyby je ještě více rozdrtíte. Případně použijte struhadlo a dlouhé pepře jednoduše nastrouhejte. Nebo je prostě nůžkami nastříhejte na drobné kousky menší než ½ cm a použijte v mlýnku na pepř nebo koření jako obvykle. V neposlední řadě stačí dlouhou papriku rozkrojit na polovinu a přidat ji do pokrmů pro pomalé vaření. Iveta Pawlas
Hmotnost | 150 g |
---|
Hmotnost | 150 g |
---|